До новин

Бізнес заборгував податків на 82 мільярди - ДФС

25 вересня, 2017
Борги
Бізнес заборгував податків на 82 мільярди - ДФС

Сума податкового боргу перед зведеним бюджетом України станом на 1 вересня збільшилась до 81,6 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на сайт Державної фіскальної служби.

У тому числі 12,5 млрд грн - борг підприємств, який сформувався протягом січня-серпня.

У порівнянні з 1 січня 2017 року заборгованість підприємств перед бюджетом зросла на 18,1%. У той же час борг, сформований до 2017 року, скорочувався як перед зведеним бюджетом (до 59,1 млрд грн), так і перед державним (до 51 млрд грн).

«Протягом січня-серпня за результатами вжитих заходів ДФС забезпечила 10 млрд грн надходжень до зведеного бюджету в рахунок погашення податкового боргу. Із зазначеної суми 7,7 млрд грн направлено до держбюджету», - повідомили в ДФС.

Таким чином борг перед держбюджетом зменшився до 69,3 млрд грн, з яких 10,6 млрд грн це борг поточного року.

«Найбільша сума податкового боргу - це борг підприємств, який не забезпечений активами для погашення. Такі підприємства заборгували 25,6 млрд грн», - підкреслили в ГФС.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, підприємства групи «Укрнафта» заборгували 15,7 млрд грн, в тому числі борг «Укрнафти» виріс з 12,472 млрд грн до 13,823 млрд грн.

Підприємства в процедурах банкрутства або стосовно яких прийнято рішення суду про призупинення стягнення - 10,3 млрд грн. Таку ж суму заборгували підприємства АР Крим, Севастополя, Донецької та Луганської областей, а банки, що знаходяться в процедурі ліквідації, заборгували 7,5 млрд грн.

Найменші суми боргу у підприємств реального сектора економіки (6,9 млрд грн) і фізичних осіб, стягнення заборгованості з яких здійснюється органами ДВС (5,1 млрд грн).

Коментарі
Додати коментар