До новин

Мінюст вніс зміни до порядку оприлюднення відомостей на веб-сайті держоргану з питань банкрутства

14 травня, 2015
Законодавство
Мінюст вніс зміни до порядку оприлюднення відомостей на веб-сайті держоргану з питань банкрутства

Міністерство юстиції України змінило порядок оприлюднення відомостей, які підлягають розміщенню на веб-сайті державного органу з питань банкрутства.

Про це йдеться в наказі Мінюсту № 607/5 від 27 квітня 2015 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Офіційне оприлюднення здійснюється державним підприємством «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України, який є адміністратором, що забезпечує функціонування офіційного веб-сайту Міністерства юстиції України», - зазначено в документі.

Згідно наказу, офіційному оприлюдненню на веб-сайті Мінюсту підлягають:

- оголошення про проведення загальних зборів кредиторів у процедурі санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство;

- оголошення про проведення аукціону з продажу майна боржника (далі -оголошення про проведення аукціону);

- повідомлення про результати аукціону з продажу майна боржника (далі - повідомлення про результати аукціону);

- повідомлення про скасування аукціону з продажу майна боржника (далі - повідомлення про скасування аукціону).

«Організатор аукціону подає оголошення (повідомлення) у такі строки: оголошення про проведення аукціону - не пізніше ніж за двадцять робочих днів до дня початку аукціону; повідомлення про результати аукціону - не пізніше ніж через три дні після закінчення аукціону; повідомлення про скасування аукціону - не пізніше ніж за десять днів до його початку», - зазначено у наказі.

Відомство затвердило норму, що оголошення про проведення аукціону, повідомлення про результати аукціону, повідомлення про скасування аукціону підписуються організатором аукціону з використанням електронного цифрового підпису та електронної цифрової печатки, а оголошення про проведення ЗЗК підписується боржником з використанням електронного цифрового підпису та електронної цифрової печатки.

Відповідальним за повноту і достовірність даних оголошення про проведення аукціону, повідомлення про результати аукціону, повідомлення про скасування аукціону є організатор аукціону, керуючий санацією, ліквідатор. Відповідальним за повноту і достовірність даних оголошень про проведення ЗЗК є боржник.

Також відомості, внесені до електронної картки відповідного оголошення (повідомлення), повинні бути завірені електронним цифровим підписом та електронною цифровою печаткою (для юридичних осіб) організатора аукціону чи боржника відповідно.

Коментарі
Додати коментар