До новин

Іноземні компанії можуть зупинити кредитування «Нафтогазу»

27 вересня, 2017
Борги
Іноземні компанії можуть зупинити кредитування «Нафтогазу»

Кредитори заявили, що відсутність наглядової ради в НАК «Нафтогаз» може вплинути в тому числі й на припинення співпраці. Є серйозний ризик, що відсутність наглядової ради може заблокувати будь-яке цивілізоване кредитування компанії.

Про це в інтерв'ю журналу «Новое время» заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«І справа не тільки в тому, що Європейський банк реконструкції та розвитку підтримує реформу і що це умова кредитного договору, – вважає Коболєв.–З огляду на історію Нафтогазу до 2014 року, будь-який кредитор захоче бути впевненим, що ці кошти підуть на правильні цілі, що не будуть куплені чергові вишки Бойка».

За словами Коболєва, незалежні директори пішли з дуже відвертими формулюваннями: «Думаю, що в такій ситуації кредитори будуть не готові продовжувати кредитування. Як мінімум до відновлення незалежної наглядової ради, відібраної на основі прозорого конкурсу, відповідно до західних стандартів».

Нагадаємо, 19 вересня останні незалежні члени наглядової ради компанії прийняли рішення піти у відставку. Своє рішення вони пов'язують зі згортанням реформ з боку уряду.

Серед інших причин вони вказують на втручання Кабміну в діяльність «Укртрансгазу», включно з рішенням щодо призначень на посади голови правління та інших працівників, а також у плани поділу «Нафтогазу» (анбандлінг).

Крім того, члени наглядової ради посилаються на втручання уряду в питання діяльності «Укргазвидобування», а також на відсутність затвердженого фінансового плану групи на 2017 рік з боку Кабміну.

Нагадаємо, прострочена заборгованість перед «Нафтогазом» тримається на рівні 30 мільярдів.

Коментарі
Додати коментар