До новин

Тисячі збиткових підприємств в Україні відправляться на приватизацію - Гройсман

27 вересня, 2017
Збитки
Тисячі збиткових підприємств в Україні відправляться на приватизацію - Гройсман

Українська економіка не отримує ніякого прибутку від тисяч державних підприємств, тому такі держактиви потрібно приватизувати.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв'ю «Укрінформу», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація

«В Україні 3,5 тисячі державних підприємств, більшість з яких абсолютно збиткові. Вони не носять стратегічного характеру, але закриті для інвестицій з боку малого, середнього або великого бізнесу, так як їх нинішні керівники отримують прибутку для себе, а тому тримаються обома руками і ногами за ці підприємства», - зазначив він.

За словами Гройсмана, прийняття нового закону про приватизацію дасть всім інвесторам рівні можливості.

«Той, хто зацікавлений, зможе відкрити сайт і подивитися активи державних підприємств, куди можна вкласти свої гроші для того, щоб створити сучасне виробництво. І це теж дозволить створити нові робочі місця і зробити нашу країну більш конкурентним», - вважає прем'єр.

Голова уряду також уточнив, що в ході проведення приватизації в Україні стратегічні підприємства при будь-яких умовах залишаться у власності держави.

«Це не обговорюється», - підкреслив Гройсман.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що проведення приватизації дозволить залучити в Україну іноземні інвестиції і ефективних власників. За його словами, успішна приватизація прискорить економічне зростання України та скоротить корупцію в державному секторі.         

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФДМУ відклав приватизацію проблемного ОПЗ на весну.
Коментарі
Додати коментар