До новин

«Хліб України» хочуть визнати банкрутом

28 вересня, 2017
Банкрутство підприємств
«Хліб України» хочуть визнати банкрутом

Сьогодні, 28 вересня, Господарський суд міста Києва почне розгляд провадження у справі про банкрутство ДАК «Хліб України» за заявою австрійської фірми «Ф.Й. Ельснер унд Ко.».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Слово і Діло».

Австрійці закидають ДАК «Хліб України» борг і вимагають визнати банкрутом велике державне підприємство. Згідно з текстами ухвал у справі, оригіналів договорів, які б свідчили про наявність боргу, немає ані в суду, ані в представників відповідача.

Якщо Господарський суд Києва визнає борг за копіями, наданими адвокатами австрійської компанії, він призначатиме розпорядника майна ДАК «Хліб України». Справа розглядатиметься за старою редакцією закону, а значить, розпорядник майна ДАК буде призначений не електронною системою, а на власний розсуд судді.

Минулого тижня голову правління «Хліба України» відпустили під заставу. 12 вересня його затримали на хабарі в 7 тисяч доларів.

Нагадаємо, компанія «Хліб України» підпорядковується Мінагрополітики.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, голова Держрезерву Вадим Мосійчук зазначив, що компанія «Хліб України» накопичила сотні мільйонів боргів й опинилася на межі банкрутства.
Коментарі
Додати коментар