До новин

ФГВФО продає за 1,5 мільярди борг, забезпечений ТРЦ «Республіка»

29 вересня, 2017
Продаж
ФГВФО продає за 1,5 мільярди борг, забезпечений ТРЦ «Республіка»

Права вимоги за кредитами збанкрутілого ПАТ КБ «Надра», забезпечені найбільшим недобудованим ТРЦ в Україні, виставлено на повторні торги за 1,57 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

«Один із найдорожчих лотів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб – права вимоги за кредитами ПАТ КБ «Надра», у забезпечення за якими передано найбільший в країні недобудований торгівельно-розважальний центр (м. Київ, вул. Велика кільцева, 1, 1а, 1в) – виставлено на повторні торги. Аукціон відбудеться 5 жовтня у системі «ProZorro.Продажі». Стартова ціна реалізації – 1,57 млрд грн», - уточнили у Фонді.

Варто зазначити, що за вказаною адресою знаходиться відомий ТРЦ «Республіка».

Одним лотом на торги виставляються права вимоги за двома кредитами, що перебувають на балансі ПАТ КБ «Надра». Компанії-позичальники ведуть господарську діяльність у сферах «будівництво» та «надання в оренду й експлуатація власного чи орендованого нерухомого майна».

На початок серпня цього року загальна заборгованість за кредитами склала 2,59 млрд грн.

При цьому у забезпечення за договорами передано майнові права на об’єкт незавершеного будівництва, а саме – багатофункціональний торгівельно-розважальний комплекс з паркінгом. Заплановане розміщення 450 магазинів, зони розваг площею 22 тис м2 та паркінгу на 4000 авто, робить цей проект найбільшим ТРЦ у столиці. Зводиться ТРЦ на перехресті найбільших транспортних артерій Києва.

Крім того у заставі банку – іпотека трьох земельних ділянок, загальною площею 15,72 га, та майнові права за попередніми договорами оренди торгівельних площ у ТРЦ.

«Усі матеріали кредитних справ, у тому числі ті, що містять банківську таємницю, та деталі судово-претензійної роботи банку з позичальниками, доступні у віртуальній кімнаті даних. Доступ до віртуальної кімнати даних та посилання на сервіс надаватиметься після підписання заявки на зацікавленість та стандартного договору про нерозголошення інформації. Переглядати матеріали щодо лоту у віртуальній кімнаті даних зможуть одночасно необмежена кількість зацікавлених інвесторів», - додали у ФГВФО.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, банк «Надра» збанкрутував у лютому 2015 року.

Коментарі
Додати коментар