До новин

За фіктивне банкрутство комунального підприємства каховчани заплатять власними коштами

12 жовтня, 2017
Банкрутство підприємств
За фіктивне банкрутство комунального підприємства каховчани заплатять власними коштами

Журналіст Віктор Семененко поділився інформацією про те, що за фіктивне банкрутство комунального підприємства каховчани розплатяться з власних кишень.

Про це він повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Херсон Daily».

Новина про можливе банкрутство КП «Наш дім» підняла на вуха усіх жителів Каховки:

«Стільки відомих місцевих прізвищ пов’язано з цим підприємством, хто тільки собі не чіпляв «медалі на груди» за «оптимізацію виробничої інфраструктури житлово-комунального господарства міста, підвищення ефективності його функціонування» та, звичайно ж, економії бюджетних коштів… І можна було б перегорнути сторінку цього «оповідання», але історія не має наміру закінчуватись...», - констатує Семененко.

Нагадаємо, у листопаді 2014 року Господарським судом Херсонської області відкрито провадження про банкрутство КП «Наш дім» і вже в січні 2015 року дане підприємство визнано банкрутом та розпочато процедуру ліквідації.

«Але... є результати проведеного аналізу фінансово-господарської діяльності боржника. Головне територіальне управління юстиції надало висновок про НАЯВНІСТЬ ОЗНАК ФІКТИВНОГО БАНКРУТСТВА КП «Наш дім», а це – кримінально каране діяння. Ліквідатор КП «Наш дім», призначений господарським судом, у червні цього року звернувся до суду із заявою про покладення субсидіарної відповідальності на засновника, просив у зв’язку з доведенням до банкрутства КП «Наш дім» стягнути з власника-боржника – Каховської міської ради та Органу управління майном – Виконавчого комітету Каховської міської ради не багато і не мало – понад 2,5 млн грн», - додає журналіст

Нещодавно відбулось чергове засідання комітету кредиторів, на якому розглядалися подальші дії щодо стягнення заборгованості. Ліквідатором була озвучена і сума, належна йому міськрадою та виконкомом у вигляді заробітної плати за кілька років роботи - майже 400 тис.грн.

Окремим пунктом в засіданні комітету кредиторів було з’ясування питання щодо укладення мирової угоди та її умов, адже саме міський голова Андрій Дяченко у зверненні до Господарського суду у вересні поточного року просив розгляд справи відкласти для можливості укладення такої угоди. Але на засідання комітету кредиторів проект мирової угоди наданий так і не був, та й самі представники від влади міста проігнорували захід.

У підсумку Віктор Семененко пише про те, що заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Іван Орєхов, до повноважень якого відноситься і планування соціально-економічного розвитку міста, контроль за використанням комунального майна, заходи стосовно поповнення міського бюджету, повідомив, що «не володіє ситуацією, адже міський голова міста найняв херсонську фірму, яка й веде дану справу».

«У такому випадку цікаво – а яким коштом буде оплачена робота херсонської фірми, знову – бюджет?! Чому очільник міста відсторонив спеціалістів, які безпосередньо пов’язані з даним питанням (Орєхов)? Чому була найнята окрема юридична фірма при наявності юридичного відділу в міській раді? Що приховує Андрій Дяченко?», - задає питання Семененко.

З огляду на  викладене, міській раді варто готуватись виділити майже 3 млн грн з бюджету міста на погашення заборгованості і сплати заробітної плати ліквідатору.

Коментарі
Додати коментар