До новин

ПУМБ продав борг великого агрохолдингу факторинговій компанії

12 жовтня, 2017
Продаж
ПУМБ продав борг великого агрохолдингу факторинговій компанії

Перший український міжнародний банк продав борг агрохолдингу «Мрія» факторинговій компанії.

Про це в інтерв'ю «Українським Новинам» повідомив голова правління банку Сергій Черненко, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«У серпні 2017 року після довгих роздумів і затяжного юридичного процесу ми вирішили продати цей борг. Ми продали його одній з українських факторингових компаній», - повідомив банкір.

Він не уточнив, якій факториновій компанії та за яку суму було продано заборгованість агрохолдингу.

«Наповнення боргу було досить невелике, це були ринкові котирування, тому що їхні борги котируються... Ми для себе вибрали поняття чистої балансової вартості. Іншими словами, це борг за мінусом резервів. Котирування, які були на ринку, відповідали цьому рівню», - додав Черненко.

Нагадаємо, 12 січня 2016 Госпсуд Тернопільської області в рамках справи про банкрутство ТОВ «Укрселко» (входить в агрохолдинг «Мрія») затвердив реєстр вимог кредиторів, у тому числі ПУМБу на 69,2 млн гривень (четверта черга) і 25,9 млн гривень (шоста черга).

20 березня 2017 року Господарський суд Києва визнав банкрутом ТОВ «Укрхорс» (входить в агрохолдинг «Мрія»). Суд затвердив вимоги кредиторів до компанії, у тому числі ПУМБу на 513,1 млн гривень (четверта черга) і 221,9 млн гривень (шоста черга).

«Мрія» вирощує пшеницю, кукурудзу, соняшник, ячмінь, ріпак, гречку, картоплю, сою й інші сільгоспкультури.

Підприємства, що входять до його складу, обробляють землі в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Рівненській, Львівській і Чернівецькій областях.

92,24% ПУМБу володіє компанія «СКМ Фінанс». «СКМ Фінанс» є дочірньою компанією System Capital Management і спеціалізується на управлінні фінансовими інститутами.

За даними НБУ, на 1 липня за розміром активів банк посідав 7-е місце (42,3 млрд гривень) серед 88 робочих банків.

Коментарі
Додати коментар