До новин

Кредити банку Жеваго на ТРЦ «Гуллівер»: прокуратурі дали дозвіл на виїмку документів

17 жовтня, 2017
Резонансні справи
Кредити банку Жеваго на ТРЦ «Гуллівер»: прокуратурі дали дозвіл на виїмку документів

Печерський райсуд Києва 10 жовтня задовольнив клопотання столичної прокуратури та в рамках кримінального провадження надав її слідчим дозвіл на вилучення копій документів у двох банків щодо двох їх клієнтів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Фінклуб».

Так, слідчим надали доступ до документів:

- у банку «Фінанси та кредит» - щодо рахунків ТОВ «Компанія «Еко-Буд Сервіс» і ТОВ «Гермес Інвест Холдінг»;

- в Ощадбанку, Приватбанку, Терра Банку, ВТБ Банку, Правекс-Банку, Райффайзен Банку Аваль – щодо рахунків ТОВ «Гермес Інвест Холдінг».

За даними слідства, «службові особи та засновники ТОВ «Гермес Інвест Буд», ТОВ «Гермес Інвест Холдинг», ТОВ «Компанія «Еко-Буд Сервіс», ТОВ «Три О» та інші пов`язані з ними юридичні і фізичні особи привласнили кошти ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит», отримані у якості кредиту відповідно до Договору про відновлювальну кредитну лінію №1253-01-08 від 27.11.2008, Договору про невідновлювальну кредитну лінію №677v-01-08, Договору про невідновлювальну кредитну лінію № 1262-02-10 від 29.12.2010 для подальшого використання цих коштів у будівництві офісного центру «Гулівер», яке здійснювалось ТОВ «Три О» (цитата).

Нагадаємо, ТОВ «Три О» - власник та управляючий торгово-розважальним центром «Гуллівер». У держреєстрі власниками істотної участі в цій структурі значаться компанія «Бадлі Коаст Лімітед» (ПАР), компанія «Хетібер Файненс Лімітед» (Кіпр), компанія «Подемос» (ПАР), а кінцевим бенефіціаром - В`ячеслав Ігнатенко. Основним власником/співвласником ТРЦ «Гуллівер» у пресі неодноразово називали бізнесмена Віктора Поліщука, який у свій час був власником збанкрутілого банку «Михайлівський» і з яким пов’язують мережу «Ельдорадо».

У листопаді 2016 року Віктор Поліщук публічно називав «сюрпризом» накладання арешту на «Гуллівер» у рамках справи щодо банкрутства банку «Михайлівський». Він запевняв, що «ніколи не був власником компанії «Три О». «Gulliver мені не належить. Якими процесуальними діями керувалася прокуратура, не можу сказати», - констатував В. Поліщук, додаючи, що його дружина лише «управляє» «Гуллівером».

За даними ЗМІ, Ощадбанк на будівництво ТРЦ «Гуллівер» видав кредити на сотні мільйонів доларів, які зрештою були реструктуризовані на пільгових умовах. У держбанку утримувалися від офіційних коментарів з цього приводу.

У лютому-2017 нардеп Костянтин Жеваго, який контролював збанкрутілий банк «Фінанси та кредит», публічно заявляв, що екс-менеджмент фінустанови видав «шахрайські кредити» (цитата) на $120 млн (з відсотками) для Віктора Поліщука.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, СБУ провело обшуки в ТЦ «Гулівер».

Коментарі
Додати коментар