До новин

Суд зобов’язав НАБУ відкрити кримінальне провадження щодо Жеваго та Гонтаревої

17 жовтня, 2017
Резонансні справи
Суд зобов’язав НАБУ відкрити кримінальне провадження щодо Жеваго та Гонтаревої

5 жовтня слідчий суддя Солом’янського райсуду Києва задовольнив скаргу фізособи, ім’я якої в судових матеріалах не розкривається, та зобов’язав Національне антикорупційне бюро внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, зазначені в заяві вказаної фізособи.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Фінбаланс».

Згідно з судовими матеріалами, 29.08.2017 ця фізособа поштою направила до НАБУ заяву про кримінальні правопорушення, «вчинені акціонерами - власниками істотної участі АТ «Банк «Фінанси та кредит» (Костянтин Жеваго) та головою Національного банку України», передбачені ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») та ч. 2 ст. 364 («Зловживання владою або службовим становищем»). Однак, як зазначається, тоді відомості про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань не були внесені.

«Згідно з ч. 4 ст. 214 КПК України слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов`язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається», - йдеться в ухвалі Солом’янського райсуду м. Києва від 05.10.2017.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, українські банки-банкрути допустили порушень на 434,5 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар