До новин

Transparency International констатує зниження корупції в результаті роботи системи ProZorro

18 жовтня, 2017
Законодавство
Transparency International констатує зниження корупції в результаті роботи системи ProZorro

Міжнародна антикорупційна організація Transparency International констатує, що в результаті роботи електронної системи закупівель ProZorro корупція в цій сфері знизилася.

Про це в інтерв'ю виданню «Українські Новини» повідомив виконавчий директор TI в Україні Ярослав Юрчишин, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Так, стало менше (корупції), оскільки тепер державні засоби витрачаються конкурентно й прозоро. Чи знищила ця система повністю корупцію? Ні, тому що будь-яка система діє цілісно в системі держави. Якщо суд зупиняє державний тендер за поданням когось із учасників, то відповідальність не на системі, а на суді, тому що система зафіксувала все, як має бути. Якщо суд не карає, якщо державна аудиторська служба не помічає, правоохоронні органи не розслідують, наприклад, непрозору закупівлю електромобілів для поліції, то це не проблема системи. Вона зафіксувала, що тут були проблеми», - сказав він.

З його слів, обійти цю систему стало складніше, але однаково можливо.

«Система повністю відповідає вимогам СОТ, і українські підприємства можуть брати участь у торгах не тільки в Україні, а й в усіх країнах-членах СОТ» - зазначив він.

Юрчишин підкреслив, що система відповідає міжнародним стандартам, вона знизила корупцію, але не подолала її.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «ProZorro.Продажі» запускає голландські аукціони з продажу активів банків, термін ліквідації яких закінчується.

Коментарі
Додати коментар