До новин

Краматорскому водоканалу загрожує банкрутство

19 жовтня, 2017
Банкрутство підприємств
Краматорскому водоканалу загрожує банкрутство

18 жовтня депутати міської ради Краматорську зібралися на позачергове засідання для розгляду проекту рішення «Про заходи щодо попередження виникнення ознак неплатоспроможності КПП «Краматорський водоканал».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Технополіс».

Депутат міськради Володимир Бондаренко розповів, що в Проекті пропонується заборонити директору водоканалу Олександру Спільчаку робити які-небудь заходи по збільшенню обсягів зобов'язань за договором кредитування від Міжнародного банку реконструкції та розвитку - Світового банку.

«За підсумками роботи за шість місяців КПП «Краматорський водоканал» має 7,5 мільйона збитку. А в разі продовження договору зі Світовим банком водоканал повинен щорічно віддавати 11 мільйонів гривень. Цікаво, де підприємство сподівається взяти ці гроші, якщо без міських дотацій воно давно стало б банкрутом?» - зазанчив Бондаренко.

Про те, що водоканал неплатоспроможний і фактично знаходиться в «червоній зоні», заявила і депутат Ірина Вільхова.

Вона ж запропонувала в текст проекту додати пункт, який зобов'язує директора КПП «Краматорський водоканал» Олександра Спільчака до кінця поточного року надати план заходів, націлених на вихід із фінансової кризи.

В результаті 23 голосами «за» депутати прийняли рішення, що забороняє водоканалу брати кредит у Світовому банку, оскільки ризики неповернення збільшуються з кожним днем.

Коментарі
Додати коментар