До новин

S&P: НБУ готовий «підтримати» 5 банків

15 травня, 2015
Банкрутство фінустанов
S&P: НБУ готовий «підтримати» 5 банків

У переліку Нацбанку України знаходиться п'ять банків, які держава підтримуватиме в першу чергу: ПриватБанк, Ощадбанк, Укрексімбанк, Промінвестбанк, «Сбербанк России».

Про це йдеться в аналітичній записці міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ЛiгаБiзнесIнформ.

За прогнозами експертів, НБУ продовжить надавати підтримку ліквідності системоутворюючих банків, а також більшості банків середньої величини, що виконують регулятивні вимоги.

«На даний час в переліку НБУ знаходяться п'ять банків, які мають високу значущість для банківської системи, які, швидше за все, отримають підтримку ліквідності в першу чергу. Цей вибір визначений низкою критеріїв, включаючи ринкову частку за обсягом активів і роздрібних депозитів не менше 2%», - йдеться у повідомленні.

На думку аналітиків агентства, тільки платоспроможні банки, які виконують застосовні пруденційні вимоги, мають право на одержання кредитів рефінансування від НБУ, в той час як нестійкі, слабкі банки, що мають низьку значущість для банківського сектора, не отримають підтримки та будуть ліквідовані.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ за місяць надав банкам кредитів на 3,6 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар