До новин

Приватний виконавець вперше продав майно через OpenMarket

25 жовтня, 2017
Продаж
Приватний виконавець вперше продав майно через OpenMarket

Приватний виконавець 17 жовтня вперше реалізував майно (нерухомість) через OpenMarket (ДП «СЕТАМ»).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу Міністерства юстиції України.

Двокімнатна квартира загальною площею 53,8 кв.м у Львові була продана за 681 898 грн.

«Запровадження в Україні інституту приватних виконавців веде до конкуренції і відтак - до підвищення ефективності примусового виконання рішень. Приватний виконавець арештував, описав і передав для подальшої реалізації на OpenMarket квартиру боржника всього за 10 днів, - зазначив заступник Міністра юстиції Сергій Шкляр, – Це наочно демонструє, що реформа почала діяти, приватні виконавці в Україні з’явилися, працюють і ефективно виконують рішення судів».

Слід відзначити оперативний рівень операції, трохи більше 1 календарного місяця.

11.09.2017 року відкрито виконавче провадження;

13.09.2017 проведено перевірку майнового стану, отримано всі відомості про майновий стан боржника, боржником надано декларацію про майновий стан;

13.09.2017 року описано належне боржнику нерухоме майно.

Оскільки стягувачем заявлено клопотання про призначення експерта та неузгодження вартості майна сторонами самостійно, 13.09.2017 призначено експерта з метою оцінки вартості майна.

14.09.2017 експертом надано висновок про вартість майна, сторін ознайомлено з висновком.

Оскільки згідно вимог Закону описане майно не може бути передано на реалізацію раніше ніж через 5 днів з моменту опису, заявка на реалізацію майна до OpenMarket подана 21.09.2017 р. Торги було призначено на 17.10.2017 р.

Майно реалізовано з перших торгів.

«Співпраця з приватними виконавцями – наш стратегічний напрямок роботи. Збільшення відкритості та ефективності виконавчої служби дуже потрібна реформа, а технологічність та надійність наших аукціонів – запорука вдалого, швидкого та чесного її впровадження», - прокоментував продаж генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

Коментарі
Додати коментар