До новин

Суд: Договори, за якими з Імексбанку вивели великий кредитний портфель, є недійсними

27 жовтня, 2017
Резонансні справи
Суд: Договори, за якими з Імексбанку вивели великий кредитний портфель, є недійсними

Господарський суд Одеської області 19 жовтня задовольнив позов Фонду гарантування про визнання недійсними договорів, за якими з АТ «Імексбанк» (до визнання його неплатоспроможним) був виведений на пов’язані компанії кредитний портфель фізичних осіб на загальну суму 312,24 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Як повідомляв Фонд, незадовго до введення тимчасової адміністрації, у результаті втіленої схеми, якісний кредитний портфель Імексбанку фізичних осіб був відступлений на користь ТОВ «ФРЕГАТ». А згодом укладеним тристороннім договором здійснена заміна сторони кредитора ТОВ «Фрегат» новим кредитором ТОВ «Компанія ДАСТІ». Мова йде про 23 131 договори на загальну суму заборгованості більше 300 млн грн.

Ціна відступлення склала лише 28,3 млн грн. Утім перерахування навіть цієї суми було здійснено без внесення живих коштів, а лише шляхом запису в бухгалтерських документах. У схемі, зокрема, були задіяні «кошти» вкладника із великим депозитом, який достроково розірвавши депозитний договір, начебто перерахував кошти на рахунок ТОВ «Компанія «ДАСТІ» у якості фінансової позики. Показово, що директором та засновником цієї компанії виступає колишній керівник управління по роботі з проблемною заборгованістю АТ «Імексбанк».

Ще у листопаді 2016 року за ініціативи уповноваженої особи Фонду гарантування в «Імексбанку» у судовому порядку «Компанії ДАСТІ» було заборонено відчужувати в будь-який спосіб на користь третіх осіб права вимоги за вказаними кредитними договорами.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, поліція оголосила в розшук екс-голову правління Імексбанку.

Коментарі
Додати коментар