До новин

Фонд гарантування та Незалежна асоціація банків підписали меморандум про партнерство

31 жовтня, 2017
Законодавство
Фонд гарантування та Незалежна асоціація банків підписали меморандум про партнерство

Фонд гарантування вкладів фізосіб та Незалежна асоціація банків України підписали меморандум про партнерство та співробітництво.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу ФГВФО.

Згідно з даними фонду, співпраця двох організацій спрямована на створення сприятливих умов для забезпечення довіри населення країни до банківської системи та впровадження в Україні найкращих світових практик щодо підвищення рівня фінансової обізнаності фізичних осіб.

Від Фонду гарантування документ підписав заступник директора-розпорядника Андрій Оленчик, від НАБУ – виконавчий директор Олена Коробкова.

Відповідно до даного Меморандуму сторони домовились співпрацювати та координувати свої дії, спрямовані на підвищення довіри до банківського сектору країни, зокрема, шляхом: щорічного проведення Всесвітнього дня заощаджень в Україні, в рамках якого просуваються різні ініціативи з підвищення рівня фінансової обізнаності населення, особливо стосовно важливості економії та розподілу бюджету громадян; розвитку  інформаційного та законодавчого поля, що регулює питання, спрямовані на вдосконалення системи захисту прав споживачів фінансового сектору в Україні; створення позитивного іміджу банківської системи України та підтримка ініціатив, спрямованих на підвищення довіри населення до фінансового сектору.

Також 29 жовтня Фонд гарантування взяв участь у проведенні «Всесвітнього дня заощаджень в Україні – 2017», організованого НАБУ, в якості партнера свята.

Представники ФГВФО провели низку інтерактивних фінансових вікторин та конкурсів для дітей та підлітків, де юні учасники з азартом демонстрували свої фінансові знання та отримували заслужені призи. Також на локації Фонду всі охочі могли ознайомитися з освітніми матеріалами Фонду та задати свої питання представникам ФГВФО щодо захисту заощаджень та функціонування  системи гарантування в Україні.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВФО та проект USAID погодили план заходів на наступний рік.

Коментарі
Додати коментар