До новин

Голову правління криворізького Дизельного заводу відсторонено у справі про банкрутство

22 січня, 2015
Банкрутство підприємств
Голову правління криворізького Дизельного заводу відсторонено у справі про банкрутство

Рішенням суду голова правління криворізького ПАТ "Дизельний завод" Олександр Толстопят з 29 грудня 2014 року позбавлений повноважень у зв'язку з відстороненням від займаної посади у межах провадження у справі про банкрутство підприємства.

Про це повідомляє "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на газету "Голос України".

Згідно з інформацією, Толстопят не має більше права підписувати будь-які документи, у тому числі довіреності, заяви, запити, безпосередньо пов'язані з заводом.

Окрім того, довіреності, видані Толстопятом або іншими особами на представництво інтересів ПАТ до 29 грудня, та передоручення скасовані, в зв'язку з чим представництво за відповідними дорученнями і перепоручениям припинено.

Справу про банкрутство Дизельного заводу було порушено Господарським судом Дніпропетровської області 18 листопада 2014 року, розпорядником майна призначений арбітражний керуючий Юрій Гусак.

Згідно інформації в Державному реєстрі судових рішень України, справу про банкрутство ПАТ "Дизельний завод" порушено за позовом ТОВ "Трансінвест холдинг", що входить до фінансово-промислової групи СКМ, грошові вимоги якого сягають 2,57 млн грн.

У свою чергу ПАТ "Дизельний завод" звернувся до Дніпропетровського апеляційного суду з проханням скасувати рішення суду першої інстанції, посилаючись на порушення та неправильне застосування судом норм матеріального і процесуального права, але суд відхилив подану скаргу.

Нагадаємо, у серпні 2014 року збори акціонерів заводу схвалили план досудової санації підприємства з метою відновлення платоспроможності, планом було передбачено розстрочення кредиторської заборгованості з повним погашенням до другого кварталу 2018 року і реструктуризація існуючих позик.

Як повідомляло "Банкрутство & Ліквідація", Інтерпол за запитом української влади оголосив у міжнародний розшук співвласника та колишнього гендиректора агрохолдингу "Мрія" Миколу Гуту.

Джерело фото: 0564.ua

Коментарі
Додати коментар