До новин

Миколаївський суднобудівний завод зупинився

01 листопада, 2017
Банкрутство підприємств
Миколаївський суднобудівний завод зупинився

Державне підприємство «Миколаївський суднобудівний завод», яке входить до складу державного концерну «Укроборонпром», зупинило роботу.

Про це повідомили у прес-службі держконцерну, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Причиною зупинки в концерні називають відсутність рішення Кабінету міністрів щодо фінансування утримання ракетного крейсера проекту 1164.

Також зараз арештовані рахунки підприємства, а заборгованість по заробітній платі становить понад 58 млн грн.

Зазначається, що завод  вже 3-ій рік самостійно виконує відповідні роботи, оскільки припинення підтримки крейсера призведе до руйнування його енергетичних вузлів, елементів обладнання, екологічного забруднення акваторії річок Буг та Інгул.

В держконцерні додали, що у результаті руйнування та проведення консервації спеціальних виробів і його складових вартість крейсера у розмірі капітальних інвестицій впаде до вартості металобрухту.

Крім того, наголошується, що 30 жовтня керівництво Укроборонпрому звернулося до секретаря Ради національної оборони і безпеки Олександра Турчинова з проханням сприяти у вирішенні долі стратегічного підприємства.

Миколаївський суднобудівний завод спеціалізується на будівництві суден усіх типів з масою корпуса до 28 тис тонн, а також виконує ремонт судів. З квітня 2011 року завод включений до складу Укроборонпрому.

Укроборонпром був створений в грудні 2010 року, до його складу входить 134 підприємства військово-промислового комплексу.

Коментарі
Додати коментар