До новин

Мінфін має боргові претензії до збанкрутілого банку Жеваго

03 листопада, 2017
Резонансні справи
Мінфін має боргові претензії до збанкрутілого банку Жеваго

Міністерство фінансів домоглося скасування рішення суду, яким відомству відмовили в прийнятті позовної заяви до ліквідатора банку «Фінанси та кредит» про поновлення строку для включення міністерства до реєстру кредиторів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Фінбаланс».

12 жовтня Київський апеляційний госпсуд задовольнив апеляційну скаргу Міністерства фінансів та скасував ухвалу Госпсуду міста Києва від 04.09.2017 у справі №910/14465/17, якою Мінфіну було відмовлено в прийнятті позовної заяви до ліквідатора банку «Фінанси та кредит» про поновлення строку для включення міністерства до реєстру кредиторів вказаного банку-банкрута.

Чим саме зумовлені боргові вимогу Мінфіна до банку «Фінанси та кредит», у судових матеріалах наразі не уточнюється.

Проте, раніше ЗМІ повідомляли, що у збанкрутілому банку нардепа Костянтина Жеваго лишилися кошти міністерства, які були залучені як кредит у Світового банку. Причому така ж ситуація склалася і у випадку ще з двома банками-банкрутами.

Мінфін пропустив терміни подачі кредиторських вимог на суму 6,54 млн доларів. Зокрема, мова йде про борг банку «Фінанси і кредит» - 0,46 млн доларів, «Надра» - 1,733 млн доларів, «Кредитпромбанку» - 4,389 млн доларів. 

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ГПУ знайшла ознаки змови між НБУ та збанкрутілим банком Жеваго щодо видачі кредитів.

Коментарі
Додати коментар