До новин

НБУ визнав ще один банк неплатоспроможним

07 листопада, 2017
Банкрутство фінустанов
НБУ визнав ще один банк неплатоспроможним

Нацбанк 6 листопада вирішив віднести ПАТ «Банк Богуслав» до категорії неплатоспроможних, Фонд гарантування почав вивід фінустанови з ринку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу регулятора.

Як зазначили в НБУ, за результатами діагностичного обстеження був затверджений необхідний обсяг докапіталізації ПАТ «Банк Богуслав». Фінустанова подала до НБУ план реструктуризації, який передбачав виконання ряду заходів з метою докапіталізації банку.

При цьому протягом серпня-жовтня 2017 року керівництво та власники істотної участі банку вживали заходів для виконання вимог щодо докапіталізації, зокрема, шляхом погашення непрацюючих активів, збільшення обсягу забезпечення по кредитах.

«Однак, станом на 1 листопада банк «Богуслав» не забезпечив виконання заходів, передбачених планом реструктуризації в частині збільшення статутного капіталу, в результаті чого банк не досяг запланованого розміру статутного капіталу і запланованого обсягу регулятивного капіталу», - йдеться в повідомленні Нацбанку.

Так, розмір регулятивного капіталу банку на 1 листопада був менше однієї третини від мінімального рівня.

«Таким чином, відповідно до пункту 2 частини першої статті 76 закону «Про банки і банківську діяльність» Національний банк зобов'язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних», - відзначають в НБУ.

«Розпочато процедуру виведення ПАТ «Банк Богуслав» з ринку шляхом запровадження в ньому тимчасової адміністрації строком на один місяць з 6 листопада 2017 року до 5 грудня 2017 року включно», - зазначили у Фонді гарантування вкладів фізосіб.

За даними ФГВФО, станом на 1 жовтня 96% (5,6 тисяч осіб) всіх вкладників ПАТ «Банк Богуслав» отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом суму в 200 тис. грн. Клієнти з великими обсягами вкладів отримають виплати в межах суми, гарантованої Фондом.

В цілому, Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів обсягом близько 178 млн грн.

Станом на 1 листопада 2017 року власниками істотної участі в ПАТ «Банк Богуслав» були Володимир Романенко та Наталія Вакуленко.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відсторонений голова ДФС Роман Насіров у 2015 році тримав на рахунках в банку «Богуслав» 1,677 млн гривень.

Також він задекларував 2,852 млн грн на рахунку в банку «Богуслав» своєї дружини.

Відзначимо, що вже в декларації за 2016 рік у згаданому банку у Насірова на рахунку було всього 107 грн. Його дружина Катерина Глімбовська закрила рахунок в банку «Богуслав».

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, стартувала ліквідація банку «Гефест».

Коментарі
Додати коментар