До новин

Суд почав банкрутство авіакомпанії Коломойського

15 листопада, 2017
Банкрутство підприємств
Суд почав банкрутство авіакомпанії Коломойського

Господарський суд Дніпропетровської області 13 листопада розпочав процедуру банкрутства ПАТ «Дніпроавіа» за позовом «Укртатнафти».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на enkorr.

Приводом для початку процедури банкрутства є борг авіакомпанії за авіапаливо Кременчуцького НПЗ в розмірі 163,3 млн гривень без урахування пені і штрафів. Цей борг в червні 2017 був підтверджений цим же судом.

Свою заборгованість «Дніпроавіа» визнала, і рішення суду про його підтвердженні взагалі не оскаржувала.

Цей борг сформувався за договором поставки авіаційного палива від вересня 2010 г, по якому за 6 років на адресу «Дніпроавіа» було поставлено палива на 440,4 млн гривени, з яких сплачено було 277,1 млн гривень.

Нагадаємо, 30 березня поточного року суд зобов'язав власника акцій «Дніпроавіа» компанію «Галтера» повернути державі 94,6% акцій авіакомпанії. Судовий розгляд з цього приводу триває.

ПАТ «Укртатнафта» - найбільший в Україні нафтопереробний завод проектною потужністю 18,6 млн т. У жовтні 2007 року оперативний контроль над «Укртатнафтою» встановила група «Приват» Ігоря Коломойського.

«Дніпроавіа» - базова авіакомпанія аеропорту Дніпро. Створена в 1933 році. Експлуатує 17 повітряних суден Embraer. Виконує внутрішні, міжнародні регулярні та чартерні рейси. Входить в сферу впливу групи «Приват» через компанію «Галтера».

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, міністр інфраструктури України Володимир Омелянян ще у липні попереджав про можливу зупинку роботи «Дніпроавіа».

Коментарі
Додати коментар