До новин

Дочірня компанія ВТБ банкрутить кримські сонячні електростанції

17 листопада, 2017
Банкрутство підприємств
Дочірня компанія ВТБ банкрутить кримські сонячні електростанції

Так званий арбітражний суд в окупованому Росією Криму ввів процедуру спостереження відносно ТОВ «Бета Солар», що займається виробництвом і передачею електроенергії.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на Black Sea News.

Позивачем у цій справі виступає лондонський підрозділ групи ВТБ - VTB Capital Plc, відповідач належить кіпрській компанії Ournia Commercial Ltd.

В кінці 2016 року «арбітражний суд» в Криму, розглянувши позови Сбербанку Росії, визнав банкрутами компанії «Дельта Солар», «Омао Солар», «Оспрій Солар» і «Оул Солар», зареєстровані в Сімферополі за однією адресою.

Нагадаємо, в 2011-2012 роках в Криму активно будувалися сонячні електростанції (СЕС). Компанію Black Sea Renewable Energies GmbH, зареєстровану в Австрії, пов'язували з ім'ям братів Клюєвих, старший з яких на той час був віце-прем'єром України.

Восени 2015 року було зареєстровано заяви Сбербанку Росії про визнання банкрутами підприємств з числа електростанцій: «Дельта Солар», «Омао Солар», «Оспрій Солар» і «Оул Солар». Зараз компанії продовжують судитися з різними інстанціями.

Коментарі
Додати коментар