До новин

Порт «Ольвія» втратив у банках-банкрутах 77 млн грн

21 листопада, 2017
Резонансні справи
Порт «Ольвія» втратив у банках-банкрутах 77 млн грн

На рахунках ДП «Стивидорна компанія «Ольвія» (колишній спецпорт «Октябрьск») в неплатоспроможних банках розміщено понад 77,1 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на видання «368».

Дані про вказані рахунки містяться в протоколі Держаудитслужби.

Вказана сума грошей складається з залишків коштів порту, що залишилися на рахунках банків, які визнані неплатежеспособними, позбавлені банківських ліцензій і знаходяться на момент проведення аудиту в стані ліквідації.

На рахунках в ПАТ «Брокбізнесбанк» залишилося 55,3 тис. грн цільових грошей Фонду за часом втрати працездатності на відшкодування заробітних плат. Ще 14,9 тис. грн залишилася на розрахунковому рахунку в ПАТ «Банк «Київська Русь».

Велика частка державних коштів залишилася на поточних рахунках в ПАТ «АБ «Столичний» - 54,4 млн грн, а в ПАТ» Укрінбанк» - 20,5 млн грн і 78,88 тис. доларів.

На даний момент кредиторські вимоги ГП «СК «Ольвія» приймаються зазначеними банками і поставлені в седьму чергу відшкодування. По думці аудиторів, враховуючи чергу і недостатню ліквідаційну масу основної платної ПАТ «АБ» Столичний «, шанси відновити зависші гроші мінімальні.

Стоит також відзначити, що в березні 2014 року екс-міністр інфраструктури направив окремий доручення, що стосується розгляду стивидору можливості здійснення розрахунково-касове обслуговування в державних банках. Срок розгляду був встановлений протягом одного місяця.

Відповідь видавець направив лише в січні 2015 року, де вказав, що підприємство частково проводить розрахунки в державних банках. Також стивидор повідомив, що комерційні банки нараховують 13% річних на залишки коштів на рахунках.

Додамо, що зазначені банки, як раз почали банкрутувати з березня 2014 року по грудень 2015 року.

Крім цього, незважаючи на те, що в березні 2015 року НБУ прийняв рішення про віднесення ПАТ «АБ «Столичний» до категорії проблемних, «Ольвія» продовжувала нарощувати грошову масу на рахунках цього банку. І з квітня по червень 2015 року розмістила на його рахунках 8,7 млн ​​гривень.

Коментарі
Додати коментар