До новин

«Київхліб» судиться за свої активи, що залишились у збанкрутілому «Хрещатику»

21 листопада, 2017
Резонансні справи
«Київхліб» судиться за свої активи, що залишились у збанкрутілому «Хрещатику»

Компанія «Київхліб» просить Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відмовитися від проведення торгів у зв'язку з судовими позовами з банком «Хрещатик».

Про це йдеться в заяві «Київхліба», опублікованій на офіційному сайті, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Юристи «Київхліб» звернулися до «КБ «Хрещатик» і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з вимогою скасувати торги з продажу низки активів, що враховуються на балансі «КБ «Хрещатик», серед яких значиться право вимоги за кредитними договорами «Київхліб», забезпечених нерухомим майном», - йдеться в заяві.

У компанії повідомили, що відкриті аукціони з продажу зазначених активів ФГВФО призначив на 11 листопада (перші торги), 24 листопада (другі), 8 грудня (треті) і на 22 грудня 2017 роки (четверті).

«Потенційний покупець таких прав вимог ризикує втратити інвестовані в права вимоги кошти, а також понести додаткові витрати і бути залученим в судові спори», - відзначили в компанії.

Крім того, «Київхліб» стверджує, що у нього відсутня заборгованість перед банком «Хрещатик».

«Всі кредитні зобов'язання погашені, кредитні договори припинені», - підкреслюють в компанії.

ПАТ «Київхліб» створене у 1996 році шляхом перетворення державного підприємства «Київхлібпром».

Найбільший виробник хліба і хлібобулочних виробів в Києві. До його складу входять дев'ять виробничих майданчиків в столиці та Київській області.

Нагадаємо, 5 квітня 2016 року НБУ визнав банк «Хрещатик» неплатоспроможним, а Фонд гарантування вкладів ввів до фінустанови тимчасову адміністрацію.

Як відомо, 24,9379% акцій банку належали Київській міській державній адміністрації. Опосередкованими власниками банку були Андрій Іванов з часткою 37,44% і Микола Солдатенко з часткою 24,2% акцій.

Коментарі
Додати коментар