До новин

Суд не дозволив «Росаві» Жеваго розірвати договори поруки за кредитами у збанкрутілому банку «Фінанси та кредит»

21 листопада, 2017
Борги
Суд не дозволив «Росаві» Жеваго розірвати договори поруки за кредитами у збанкрутілому банку «Фінанси та кредит»

Вищий господарський суд не дозволив компанії «Росава» розірвати договори поруки за кредитами в банку «Фінанси та кредит».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на Ukrrudprom.

7 листопада ВГСУ залишив без розгляду касаційну скаргу ПАТ «Росава» на рішення апеляційної інстанції, яка також стала на бік банку.

Йдеться про те, що банк «Фінанси та Кредит» 14 грудня 2005 року відкрито ТОВ «Торговий дім заводу «Прогрес» (перейменовано в ТОВ «ПрогрессГрупп») поновлювану кредитну лінію. У забезпеченні цього кредиту банк 27 лютого 2015 року оформив з ПрАТ «Росава» два договори поруки на суми 28,9 млн грн і $ 299,7 тис. За кредитом на 249,66 млн грн. У червні 2015 року був підписаний за цим кредитом ще один договір поручительства - на суму 2,59 млн євро.

Оскільки в кредитні договори вносилися зміни, то «Росава» в грудні 2016 року спробувала в Господарському суді Києва визнати припиненими поручительства, які вона дала в 2015 році, адже вона не давала згоду на збільшення своїх зобов'язань.

Третьою особою у цій справі № 910/22477/16 виступило ТОВ «ПрогрессГрупп».

Госпсуд 24 січня 2017 року позові відмовив. Київський апеляційний госпсуд 14 березня залишив рішення першої інстанції без змін. Аналогічне рішення зараз прийняв ВГСУ.

Банк «Фінанси та Кредит» належав нардепу Костянтину Жеваго, а зараз банк ліквідується Фондом гарантування вкладів фізосіб. Компанія «ПрогрессГрупп» подала на банкрутство. Тоді як «Росава» до цього часу працює на ринку і опосередковано контролюється Костянтином Жеваго.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, правоохоронці підозрюють керівництво «Фінанси та кредит» у виведенні з банку більше $50 мільйонів.

Коментарі
Додати коментар