До новин

У ВГСУ пояснили, як працюватимуть з урахуванням призначення суддів нового Верховного Суду

22 листопада, 2017
Законодавство
У ВГСУ пояснили, як працюватимуть з урахуванням призначення суддів нового Верховного Суду

У зв'язку з численними зверненнями громадян щодо порядку роботи Вищого господарського суду України з урахуванням призначення суддів нового Верховного Суду у ВГСУ роз’яснли, як суд працюватиме найближчим часом.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу ВГСУ.

ВГСУ налічує 43 судді, які мають право здійснювати господарське судочинство. Документи приймаються згідно з графіком роботи ВГСУ.

«Такий порядок триватиме до дня початку роботи нового Верховного Суду. Нагадаємо, що відповідно до розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» ВГСУ діє у межах своїх повноважень до початку роботи Верховного Суду (пункт 6)», - пояснили у ВГСУ

Згідно з пунктом 7 розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону ВГСУ припиняє свою діяльність та ліквідується у встановленому порядку з дня початку роботи Верховного Суду. До припинення його діяльності статус, структура, повноваження, порядок роботи, права, обов'язки, гарантії суддів цього суду зберігаються.

День початку роботи Верховного Суду визначається рішенням його Пленуму, що публікується на веб-порталі судової влади та в газеті «Голос України».

Касаційні скарги подані до ВГСУ та не розглянуті судом на момент припинення діяльності ВГСУ будуть передані до Верховного Суду та розглядатимуться у порядку господарського судочинства новим складом Верховного Суду.

Про дату припинення діяльності ВГСУ буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, що пункт 11 розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону визначає, що не пізніше ніж через п'ять днів з дня призначення шістдесят п'ятого судді Верховного Суду, за принципом рівного представництва від кожного касаційного суду створюється організаційний комітет, який скликає Пленум Верховного Суду в 30-денний строк.

14 листопада 2017 року створено організаційний комітет, до складу якого від Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду увійшли судді Лариса Рогач, Ганна Вронська та Олена Кібенко.

Коментарі
Додати коментар