До новин

НБУ та Приватбанк програли клубу «Динамо» у Вищому адмінсуді

22 листопада, 2017
Резонансні справи
НБУ та Приватбанк програли клубу «Динамо» у Вищому адмінсуді

Вищий адмінсуд 16 листопада відмовився задовольнити касаційні скарги НБУ, Фонду гарантування, Приватбанку та лишив без змін постанову Окружного адмінсуду м. Києва від 20.03.2017 та ухвалу Київського апеляційного адмінсуду від 27.06.2017, якими частково було задоволено позов ТОВ «ФК «Динамо» Київ».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Фінбаланс».

Так, судом серед іншого:

- визнано протиправним і скасовано рішення комісії НБУ з питань визначення пов`язаних з банком осіб і перевірки операцій банків із такими особами від 13.12.2016 року №105 в частині визнання ТОВ «ФК «Динамо» Київ» пов`язаною з «Приватбанком» особою;

- визнано протиправним та скасовано наказ тимчасового адміністратора Приватбанку від 20.12.2016 року №22 «Про заборону видаткових операцій з рахунків пов`язаних осіб» в частині, що стосується ТОВ «ФК «Динамо» Київ» щодо заборони будь-яких видаткових операцій (безготівкових та готівкових) у Приватбанку, та блокування рахунків ТОВ «ФК «Динамо» Київ».

Вищий адмінсуд констатував, що НБУ не надав належних доказів, які стали підставою для прийняття оскаржуваного рішення: ВАСУ вирішив, що подана Нацбанком роздруківка з сайту телеканалу «ТЕТ» щодо структури власності (де І. Коломойський та І. Суркіс – співвласник ФК «Динамо» Київ» – значилися бенефіціарами телеканалу) «не є формою здійснення банківського нагляду» (цитата), а в держреєстрі юросіб І. Суркіс не вказаний співвласником «ТЕТ», також він, згідно з поданими документами, не залучений в органи управління компанії Bolvik Ventures LTD, яка фігурує в структурі власності «ТЕТ». За висновками ВАСУ, це спростовує твердження НБУ щодо спорідненості ТОВ «ФК «Динамо» Київ» з Приватбанком.

Також Вищий адмінсуд не погодився з думкою НБУ, що особливості відносин між ТОВ «ФК «Динамо» Київ» і Приватбанком (зокрема, невелика різниця між кредитною і депозитною ставками та відсутність кредитної заборгованості футбольного клубу перед іншими банками тощо) можуть слугувати доказом їх пов’язаності.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ рекомендує Приватбанку врегулювати боргові відносини із ФК «Динамо».

Коментарі
Додати коментар