До новин

Найбільша мережа валютних обмінників припинить роботу

27 листопада, 2017
Ліквідація
Найбільша мережа валютних обмінників припинить роботу

Національний банк України позбавив ТОВ «Фінансова компанія Абсолют Фінанс» права на роботу, відкликавши його генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій.

Відповідне розпорядження НБУ прийняв 23 листопада, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу регулятора.

«Рішення прийнято у зв'язку з виявленням численних фактів порушень зазначеною фінансовою установою порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій, в тому числі щодо організації захисту приміщень структурних підрозділів, в яких здійснюється обмін валют», - сказано в повідомленні НБУ.

За даними НБУ, на 23 листопада ліцензії на здійснення валютних операцій мали 25 підрозділів ТОВ «Фінансова компанія Абсолют Фінанс», однак у більшості з них вони тимчасово не діють.

Найбільша частка в «ФК Абсолют Фінанс» належала вчительці економіки і географії київської школи Оксані Бродівській.

Міноритарні частки в компанії належать доньці Бродівської - Ілоні, а також Григорію Проньку.

До квітня 2016 року Оксана Бродівська була помічником народного депутата від Народного фронту Руслана Лук'янчука на громадських засадах.

Нагадаємо, раніше проект «Наші гроші» оприлюднив сюжет, в якому зазначалося, що мережі обмінників «Абсолют Фінанс» і «Магнат», які налічують понад тисячі пунктів обміну, належать особам, наближеним до нардепа «Народного фронту» Руслана Лук'янчука і голови РНБО Олександра Турчинова.

За даними проекту, обмін валют в цих обмінниках, всупереч законодавству, здійснювався без касових апаратів, тобто - без надання автоматичної податкової звітності в ДФС.

При цьому у фіскальній службі відзначали, що автоматично визначити, які обмінники не використовують звітність - нібито неможливо.

Коментарі
Додати коментар