До новин

Окупанти виставили на продаж завод шампанських вин «Новий світ»

27 листопада, 2017
Продаж
Окупанти виставили на продаж завод шампанських вин «Новий світ»

Так зване «міністерство майна і земельних відносин Криму», що контролюється РФ, виставило на продаж «націоналізований» завод шампанських вин «Новий світ» за стартовою ціною 1,5 мільярда рублів (близько 608 мільйонів гривень).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Крим.Реалії».

«Відсоток продаваних акцій в статутному капіталі АТ – 100%. Початкова ціна акцій АТ посилання – 1,496 млрд рублів», – йдеться в оголошені, розміщеному на російському сайті про проведення торгів.

Окупанти прийматимуть заявки на участь до 13 грудня. Конверти з пропозиціями планують розкрити 20 грудня.

Нагадаємо, підприємство заснував у 1878 році князь Лев Голіцин як завод з випуску ігристого вина в придбаному ним маєтку Новий Світ. Завод розташований на 11 гектарах землі.

Українське державне підприємство «Завод шампанських вин «Новий Світ» було захоплене росіянами після окупації Криму. Україна зберегла за собою торгову марку «Новий Світ», ігристе вино під цим брендом розливали на заводі в Харкові.

Підконтрольний Кремлю ватажок кримської «влади» Сергій Аксьонов у квітні 2017 року оголосив про намір виставити на продаж «націоналізований» завод шампанських вин «Новий Світ», проте наприкінці травня повідомив, що приватизація заводу «Новий Світ» більше не розглядається.

Як повідомлялося, в квітні голова правління ПАТ «Совфрахт», одного з найбільших транспортно-логістичних холдингів в Росії, Дмитро Пурим заявив про своє бажання заволодіти кримським заводом шампанських вин «Новий світ».

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, окупанти запустили ліквідацію льотно-випробувального підприємства «Зліт» у Феодосії.

Коментарі
Додати коментар