До новин

НБУ знову посилює вимоги до банків

30 листопада, 2017
Законодавство
НБУ знову посилює вимоги до банків

Національний банк вчергове посилює свої вимоги до діяльності українських банків.

Відповідна постанова правління НБУ №119 набула чинності з 28 листопада і діє до 1 січня 2019 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Так, новою постановою скасовується дія попереднього документа НБУ від 24 лютого 2015 №129 «Про деякі питання діяльності банків».

Цю постанову було прийнято у зв'язку з одночасним негативним впливом на діяльність банківської системи істотних факторів, які носили шоковий характер - різке погіршення економічної ситуації, значна девальвація національної валюти, події в Криму і на сході України.

Як пояснюють у Нацбанку, скасування постанови №129 обумовлене тим, що негативні наслідки такого впливу вже ідентифіковані банками і враховані в розроблених ними планах заходів з приведення показників своєї діяльності з нормативними вимогами, які зараз виконуються.

При цьому відбуваються позитивні зміни і в банківському секторі - стабілізувався курс іноземних валют до національної валюти, покращився стан ліквідності в банківській системі.

Що стосується банків, які призводять показники своєї діяльності з нормативними вимогами в рамках планів заходів, розроблених відповідно до вимог постанови №129, продовжено мораторій на застосування заходів впливу за порушення цих показників і дію обмежень щодо здійснення такими банками окремих видів банківських операцій.

Нагадаємо, Національний банк посилив контроль за небанківськими фінансовими установами та комерційними агентами з приймання готівки в гривні і подальшого її переказу.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, через недостатність регулятивного капіталу АКБ «Новий» був визнаний Нацбанком неплатоспроможним.

Коментарі
Додати коментар