До новин

Відбулися перші електронні торги відібранним у злочинців майном

04 грудня, 2017
Продаж
Відбулися перші електронні торги відібранним у злочинців майном

Відбулися перші торги арештованим майном, яке Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), передало для реалізації на електронному аукціоні OpenMarket.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Мін’юсту.

«20 листопада було успішно реалізовано 3 з 5 транспортних засобів. Станом на сьогодні від продажу автомобілів на рахунки Національного агентства вже надійшло понад 1,5 млн. грн.

Всі транспортні засоби були реалізовані з підвищенням стартової ціни в середньому від 10 до 80 тис. грн. У зв’язку з повідомленням Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України 2 транспортних засоби були зняті з реалізації з огляду на те, що станом на дату електронних торгів арешти на них не діяли», - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

«Національне агентство діє у правовій площині і належно виконує приписи закону. У разі скасування арешту майна, воно знімається з реалізації», – наголосив Голова  Національного агентства Антон Янчук та додав, що одне з ключових завдань відомства на наступний рік – це створення та запуск повноцінної роботи реєстру арештованого майна, що дозволить, зокрема, оперативно одержувати достовірну інформацію про дію арештів у кримінальному провадженні.

Разом з тим, АРМА цього тижня передало на реалізацію ще 5 транспортних засобів. Електронні торги відбудуться до кінця цього року. Очікуваний обсяг надходжень від їх продажу становить понад 2,5 млн грн.

Відповідно до закону, кошти від реалізації транспортних засобів будуть спрямовані на спеціальний депозитний рахунок.

Нагадаємо, що у жовтні 2017 року Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України на підставі судового рішення у кримінальному провадженні передала в управління Національному агентству арештоване майно.

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (скорочено - Агентство з розшуку та менеджменту активів або АРМА) є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, уповноваженим на  формування та реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, які можуть бути арештовані у кримінальному провадженні, а також  управління активами, які арештовані у кримінальному провадженні.

Коментарі
Додати коментар