До новин

Обрано голову Касаційного госпсуду

06 грудня, 2017
Події
Обрано голову Касаційного госпсуду

На зборах 5 грудня судді Касаційного господарського суду Верховного Суду України обрали свого голову, ним став Богдан Львов.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Судово-юридичну газету.

Однією з ключових завдань Львов назвав повернення довіри до судової системи.

На питання, чи не перешкодить йому те, що він вже є заступником голови Верховного Суду, Богдан Львов відзначив, що ідея, коли голова ВС вибирає собі заступника з «прицілом», що він буде главою Касаційного суду, була закладена при розробці закону.

Також він зазначив, що такий масив роботи потребує зусиль і часу.

Крім того, Касаційний госпсуд направив у Велику палату Верховного Суду 4 суддів: Ларису Рогач, Світлану Бакуліну, Віталія Уркевича та Олену Кібенко.

Нагадаємо, 30 листопада пленум нового Верховного Суду обрав заступником голови суду Богдана Львова, який до цього був головою Вищого господарського суду.

Громадська рада доброчесності була проти обрання Львова суддею нового Верховного Суду й наклала вето на його кандидатуру.

ГРД стверджувала, що Львов є фігурантом низки резонансних кримінальних проваджень, у тому числі у справі про втручання в автоматизовану систему Вищого госпсуду й у справі про можливе хабарництво члена Вищої ради правосуддя Павла Гречковського.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, новий Верховний Суд обрав своєю керівницею Валентину Данішевську.

Коментарі
Додати коментар