До новин

Країна-банкрут Венесуела покладає надії на криптовалюту

06 грудня, 2017
Законодавство
Країна-банкрут Венесуела покладає надії на криптовалюту

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що для боротьби з фінансовою блокадою країни введе криптовалюту, яка буде забезпечена запасами сировини.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Глобал Аналітик».

Венесуела страждає від серйозної кризи, незважаючи на найбільші запаси нафти в світі.

За словами Мадуро, блокаду країни викликали американські санкції, введені щодо Каракасу у зв’язку з підривом демократії.

Очільник Венесуели не навів ніяких подробиць про введення нової валюти, методу або термінів проведення цієї операції. Він лише сказав, що крипто валюта під назвою Petro буде підтримана природними ресурсами, такими як золото, нафта, газ та діаманти.

У телевізійному зверненні Мадуро сказав, що «створення своєї власної криптовалюти дозволить знайти нові способи фінансування міжнародного економічного і соціального розвитку країни».

Опозиція розкритикувала і висміяла пропозиції президента, зазначивши, що Венесуела, яка загрузла в серйозних фінансових і економічних проблемах, не в змозі реалізувати такий проект.

Санкції США ускладнюють Венесуелі переведення грошей через міжнародні банки, якім заборонено інвестувати в державні облігації та державну нафтову компанію PDVSA.

Реальна валюта країни – болівар - девальвується із запаморочливою швидкістю. Лише в листопаді вона втратила 57% своєї вартості.

У вересні венесуельська влада вже оголосила, що замінить долар США на інші валюти в міжнародних операціях.

Кілька днів тому Мадуро оголосив, що він «запрошує власників облігацій» уряду Венесуели та PDVSA вести переговори щодо боргів. Він додав, що країна хоче «звільнитися від долара США  і ввести нову систему міжнародних платежів» з використанням таких валют, як юань, ієна, рупія, євро і рубль.

Рейтингове агентство Standard & Poor ‘s нещодавно оголосило про те, що Венесуела не підтримує частину своїх боргів, пов’язаних з казначейськими облігаціями, що підтверджує неплатоспроможність держави.

У середині листопада агентство Fitch оголосило «часткову неплатоспроможність» венесуельського нафтохімічного гіганта PDVSA.

Зовнішній державний борг Венесуели становить 150 млрд доларів.
Коментарі
Додати коментар