До новин

ФГВФО успішно завершив продаж активів збанкрутілого Ерде Банку

06 грудня, 2017
Продаж
ФГВФО успішно завершив продаж активів збанкрутілого Ерде Банку

У системі ProZorro.Продажі успішно відбувся голландський аукціон, лотом на якому став пул активів, що залишились на балансі АТ «Ерде Банк».

Продаж відбувся 29 листопада, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Таким чином, після підписання договору із переможцем відкритих торгів та перерахунку коштів, продаж активів, включених до ліквідаційної маси банку, буде остаточно завершено.

Останнім лотом АТ «ЕРДЕ БАНК» став пул, до складу якого увійшли права вимоги за 10-ма кредитами фізичних осіб та 59-ма кредитами юридичних осіб, нерухомість та основні засоби і майнові права за цінними паперами.

«При тому, що ціна реалізації з початкових 13,46 млн грн (з ПДВ) у ході  голландського аукціону максимально могла знизитись до 2,69 млн грн, продано лот було за 4,98 млн грн», - наголовили у Фонді.

Показово, що включені до складу пулу активи неодноразово виставлялися на продаж, у тому числі – і за голландською моделлю. Приміром, права вимоги за всіма кредитами, включеними до складу пулу, до цього на продаж виставлялися 18 разів. Аналогічно безуспішно 14 разів торгувалися нерухомість та основні засоби банку.

«Упродовж останніх років один із акцентів у роботі Фонду гарантування був зроблений на створенні максимально прозорих та транспарентних умов реалізації активів банків, що ліквідуються. Утім, ані максимальне розкриття інформації про виставлені на продаж лоти, ані розробка унікальної системи реалізації активів, навіть визнаної у світі одним із кращих антикорупційних проектів, не зможуть дати високу ціну реалізації неліквідних активів. Сміттєві цінні папери як і бланкові кредити – нічого не вартують. Балансова вартість кредитів, виданих в іноземній валюті, після девальвації гривні на папері зросла у рази, а якість забезпечення щонайменше не змінилась. Реальну вартість таких активів може встановити тільки ринок, тільки реальний інвестор, готовий заплатити за нього реальні кошти. Голландський аукціон – це саме той інструмент, який допомагає швидше знаходити цю реальну вартість активу», - наголосила заступник директора-розпорядника Фонду Світлана Рекрут.

Детальніша інформація про голландський аукціон з продажу активів АТ «ЕРДЕ БАНК», який було проведено за принципом «один банк – один лот» міститься за посиланням.

«Це принцип, який і надалі буде застосовуватись для продажу на голландському аукціоні активів банків, строк ліквідації яких завершується», - додали у ФГВФО.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на продаж виставили активи банків-банкрутів на 22 мільярди.
Коментарі
Додати коментар