До новин

Суд скасував рішення ФГВФО щодо ліквідації банку "Форум"

22 січня, 2015
Банкрутство фінустанов
Суд скасував рішення ФГВФО щодо ліквідації банку "Форум"

Вищий адміністративний суд України 22 січня визнав рішення Фонду гарантування вкладів про ліквідацію ПАТ "Банк Форум" таким, що було прийняте з порушеннями, і відмінив його.

Про це виданню "Банкрутство & Ліквідація" повідомили в прес-службі компанії "Смарт-Холдинг".

За даними підприємства, таким чином суд задовольнив касаційну скаргу компанії Yernamio Consulting LTD, яка входить до "Смарт-Холдингу".

В прес-службі зазначили, що мажоритарний акціонер банку "Форум" в суді наполягав на необґрунтованості відхилення поданої колишнім власником банку програми його порятунку і прийняття рішення про ліквідацію банку.

Суд взяв до уваги доводи компанії Yernamio Consulting LTD і задовольнив її вимоги в частині скасування рішення виконавчої дирекції ФГВФО про затвердження плану врегулювання виведення з ринку ПАТ "Банк Форум", відкликання ліцензії та подальшої ліквідації.

За інформацією холдингу, проблеми у банку "Форум" посилилися позаминулого року. Попередній власник - Commerzbank - перестав показувати справжній стан справ у банку, починаючи з 2012 року. Не відображався реальний розмір проблемної заборгованості і, відповідно, не формувалися резерви в потрібному обсязі. Ця інформація була прихована і від НБУ, і при останньому продажу банку "Смарт-Холдингу", який в свою чергу подав позов на Commerzbank в міжнародний суд ICC.

Як повідомляло "Банкрутство & Ліквідація", 19 січня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб призначив ліквідатором банку "Форум" Ірину Ларченко замість Наталії Соловйової.

Джерело фото: kartagoroda.com.ua

Коментарі
Додати коментар