До новин

У Фонді держмайна розповіли, коли «Укртелеком» стане державним

18 грудня, 2017
Резонансні справи
У Фонді держмайна розповіли, коли «Укртелеком» стане державним

Фонд державного майна не почне процес повернення пакету акцій «Укртелекому» державі до розгляду судом касаційної скарги компанії «ЕСУ» з приводу збереження акцій оператора в її власності.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на УНІАН.

«В «Укртелекому» є 10 днів на оскарження, тобто на подання касації. Вони вже заявили про те, що планують подати, а може вже подали. До кінця року пройти касаційну інстанцію не вийде, але ми розраховуємо, що в січні буде рішення, і ми його виконаємо», - розповіли у Фонді.

У прес-службі ФДМУ зазначили, що подальші дії з «Укртелекомом» залежать від рішення Кабінету міністрів.

«Або на повторну приватизацію, або залишити в держвласності на балансі профільного міністерства», - додали в прес-службі ФДМУ.

Як повідомлялося, 19 жовтня Господарський суд Києва за позовом Фонду державного майна розірвав укладений в березні 2011 року за підсумками приватизаційного конкурсу договір купівлі-продажу акцій найбільшого оператора фіксованого зв'язку «Укртелеком» з компанією «ЕСУ», яка належить бізнесмену Рінату Ахметову, тим самим повернувши пакет акцій «Укртелекому» у державну власність.

У Фонді держмайна повідомили, що компанія «ЕСУ» не виконала свої зобов'язання щодо інвестування 450 мільйонів доларів протягом 5 років у розвиток підприємства, через що Фондом був ініційований позов про розірвання договору купівлі-продажу акцій «Укртелекому».

За рішенням суду з рахунків «ЕСУ» має бути стягнена пеня в розмірі 2,171 мільярда гривень, нарахована за неналежне виконання договору купівлі-продажу пакета акцій «Укртелекому».

12 грудня апеляційний суд відмовився задовольнити позов приватної компанії «ЕСУ» на рішення попередньої судової інстанції, згідно з яким у державну власність повернуто компанія-оператор фіксованого зв'язку «Укртелеком».

У компанії «ЕСУ» повідомили про наміри подати касаційну скаргу на рішення апеляційного суду.

Нагадаємо, Фонд держмайна в травні 2011 року продав 92,79% акцій Укртелекому українській «дочці» австрійської компанії EPIC - фірмі ЕСУ - за 10,5 млрд гривень.

Потім ЕСУ перепродала цей актив групі СКМ Ріната Ахметова. Бізнесмен став власником компанії опосередковано.

Він придбав у EPIC 100% акцій компанії UА Тelecominvest Limited, якій належать корпоративні права українського ТОВ «ЕСУ».

Остання компанія була безпосереднім власником «Укртелекому», контролюючи майже 93% акцій компанії.

Коментарі
Додати коментар