До новин

Суд заборонив голові черкаського «Азоту» виїзд за кордон

19 травня, 2015
Законодавство
Суд заборонив голові черкаського «Азоту» виїзд за кордон

Шевченківський районний суд за поданням представника Державної виконавчої служби виніс ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України Віталія Склярова - голови правління ПАТ «Азот», що входить в Ostchem Дмитра Фірташа.

Про це повідомляє прес-служба дочірньої компанії «Газ України» НАК «Нафтогаз України», передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Дочка» державної газової монополії вказує, що наприкінці лютого було відкрито виконавче провадження з виконання наказу Господарського суду Черкаської області про стягнення з «Азоту» на користь «Газу України» 373,9 млн гривень основного боргу, 6,7 млн гривень пені, 8,02 млн гривень інфляційних та 1,4 млн гривень 3% річних з простроченої суми.

«Однак боржник - ПАТ «Азот» - ухиляється від виконання платіжних зобов'язань, покладених на нього рішенням суду, що набрало законної сили», - стверджує «дочка» «Нафтогазу».

Нагадаємо, «Газ України» з 2014 року намагається через суд стягнути борги з підконтрольних Ostchem українських азотних підприємств.

Зокрема, 28 квітня 2015 року «дочка» «Нафтогазу» подала до суду позов про заподіяння збитків підприємствами групи Ostchem на загальну суму 5,7 млрд гривень, яка складається з боргу за поставлений «Газом України» підприємствам Ostchem газ в 2010-2011 роках і неоплачений до теперішнього часу, а також з недоотриманих компанією доходів.

Зокрема, на «Рівнеазот» доводиться 1,0 млрд гривень заборгованості і 0,7 млрд гривень недоотриманих доходів; на черкаський «Азот» - 0,5 млрд гривень і 0,4 млрд гривень; на концерн «Стирол» (Горлівка, Донецької обл.) - 1,0 млрд гривень і 0,7 млрд гривень; на «Сєвєродонецький» Азот»- 0,8 млрд гривень і 0,6 млрд гривень.

Крім того прем'єр-міністр Арсеній Яценюк 30 квітня заявив, що МВС відкрило кримінальне провадження за фактом злочинної змови працівниками НАК «Нафтогаз України» і компанією Ostchem, в результаті якого державі завдано збитки у розмірі 5,7 млрд гривень.

Потім Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання слідства про накладення арешту на природний газ в обсязі 499,1 млн кубометрів, який зберігається в сховищах ПАТ «Укртрансгаз» і належить підприємствам групи компаній Ostchem.

Зокрема, під арешт потрапили на 442,2 млн кубометрів газу «Сєвєродонецького» Азоту», 49,4 млн кубометрів газу «Рівнеазоту», 7,5 млн кубометрів газу «Стиролу».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Газ України» більше не вимагає визнати черкаський «Азот» банкрутом.

Коментарі
Додати коментар