До новин

Поліція: Група «Донецьксталь» могла виводити активи на шкоду інтересам банків

21 грудня, 2017
Резонансні справи
Поліція: Група «Донецьксталь» могла виводити активи на шкоду інтересам банків

Відповідно до ухвали Печерського райсуду Києва від 19 жовтня, поліція здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками шахрайства при оформленні кредитів компанією «Донецьксталь».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінбаланс».

У документі вказується, що у вересні 2013 року банк «Юнісон» та ПрАТ «Донецьксталь» - Металургійний Завод» уклали кредитний договір №24. Крім того, підприємство-позичальник є боржником Дельта Банку та має заборгованість у розмірі 112,8 млн грн за договорами 2008 року.

«Слідчий зазначає, що продаж активів, які належали ПАТ «Донецьксталь» - Металургійний Завод» у вигляді акцій ПАТ «ШУ «Покровське» свідчить про наявність умислу щодо виведення активів ПАТ «Донецьксталь» - Металургійний Завод», щоб запобігти звернення стягнення вимог за кредитними угодами», - йдеться в ухвалі суду.

Раніше джерела видання dubinsky.pro наводили неофіційні дані, що заборгованість підприємств групи «Донецьксталь» (одним з ключових бенефіціарів якої вважається Віктор Нусенкіс) перед банками-кредиторами може сягати під 1 млрд дол (з урахуванням зобов’язань по відсоткам).

Як зазначалося, структура власності окремих підприємств групи змінювалася таким чином, що може ускладнити для кредиторів можливість стягнення заборгованості. Крім того, як у кредиторів були сумніви з приводу коректності фінансової звітності.

Серед найбільших банків-кредиторів джерела видання називали ING Bank N.V. (супроводжув синдикований кредит на сотні мільйонів доларів), а також українську «дочку» Сбербанку, ВТБ Банк, Альфа-Банк, Дельта Банк тощо.

Як відомо, у 2007-2008 роках «Донецьксталь» активно здійснювала запозичення в іноземних банках. Після 2011 року групі вдалося реструктуризувати борги на 700 млн дол. У 2013 році «Донецьксталь» залучила синдикований кредит на 225 млн дол та 275 млн дол з погашенням через три та п’ять років.

У 2014 році повідомлялося про переговори «Донецьксталі» з банками-кредиторами щодо реструктуризації зобов’язань на 171 млн дол. (на друге півріччя припадало погашення понад 100 млн дол).

Коментарі
Додати коментар