До новин

ФГВФО судиться із пов’язаними особами банків-банкрутів за 15,6 млрд грн

22 грудня, 2017
Банкрутство фінустанов
ФГВФО судиться із пов’язаними особами банків-банкрутів за 15,6 млрд грн

Фонд гарантування вкладів фізосіб пред’явив судові вимоги до 205 пов’язаних з неплатоспроможними банками осіб на суму 15,6 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду.

«Протягом року, станом на 12 грудня, Фондом було пред’явлено вимоги на суму 15,6 млрд грн до 205 пов’язаних з 7 неплатоспроможними банками осіб, дії або бездіяльність яких призвели до заподіяння кредиторам та банкам шкоди. З них щодо 39 осіб одного банку судова справа вже призначена до розгляду», - наголосили у Фонді.

Також упродовж року на розгляді у судах різних інстанцій перебувало 26 судових справ про скасування рішень Національного банку та Фонду про запровадження тимчасової адміністрації та ліквідацію 15 банків, що безпосередньо впливає на неможливість задоволення вимог кредиторів.

Із згаданих 15 банків:

- щодо 6 – судами, у тому числі Верховним Судом,  прийняті рішення про правомірність дій Національного банку і Фонду;

- щодо 9 – триває робота із судового представництва у Верховному Суді з метою перегляду судових рішень про скасування рішень Національного банку і Фонду.

Крім того, Фонд вживав усіх доступних правових засобів з реагування на очевидно неправосудні судові рішення у сфері гарантування вкладів. Так, за ініціативою Фонду Вища рада правосуддя прийняла рішення притягнути до дисциплінарної відповідальності трьох суддів Київського апеляційного адміністративного та двох суддів Вищого адміністративного суду України.

Упродовж наступного року, зокрема, буде інтенсифікована робота із стягнення коштів з пов’язаних з неплатоспроможними банками осіб, дії або бездіяльність яких  призвели до заподіяння кредиторам та банкам шкоди. Заплановане подання позовів до пов’язаних осіб 34 банків, яким за попередньою оцінкою нанесено 85,5 млрд грн шкоди.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Фонд гарантування заборгував Мінфіну майже 60 мільярдів.

Коментарі
Додати коментар