До новин

Начальника львівського теруправління Мін’юсту звільнили через порушення

03 січня, 2018
Резонансні справи
Начальника львівського теруправління Мін’юсту звільнили через порушення

Очільника львівської юстиції звільнено через встановлені факти перевищення службових повноважень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Міністерства юстиції.

«Дисциплінарна комісія в рамках проведеного службового розслідування виявила факти перевищення повноважень начальником Головного територіального управління юстиції у Львівській області та рекомендувала звільнити Ярослава Жукровського з займаної посади», - зазначили у відомстві.

У ході службового розслідування дисциплінарна комісія розглянула накази, підписані начальником ГТУЮ у Львівській області, в яких виявлено ознаки порушення чинного законодавства.

Зокрема, одним з них встановлювався обов’язок для співробітників під час проведення камеральних перевірок та розгляду скарг погоджувати користування реєстрами особисто з керівником львівської юстиції. Іншим – встановлено пряме підпорядкування окремих державних службовців Управління державної реєстрації безпосередньо начальнику територіального управління.

Дисциплінарна комісія наголосила, що при виданні відповідних наказів начальником ГТУЮ у Львівській області порушено вимоги Конституції України та низки законів. Прийняті рішення перебувають за межами повноважень очільника обласної юстиції і можуть бути кваліфіковані як перевищення службових повноважень.

Тому дисциплінарною комісією, відповідно до Закону «Про державну службу», рекомендовано застосувати до начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області Жукровського Ярослава Івановича дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення з посади державної служби.

Міністерство юстиції наголошує, що Жукровського було повідомлено про дату та час засідання дисциплінарної комісії. Він не виявив бажання особисто представити свою позицію з цього питання чи надати хоча б якісь пояснення комісії. За результатами дисциплінарного провадження з метою прийняття рішення про застосування дисциплінарного стягнення в.о. Державного секретаря Міністерства юстиції було надано доручення Жукровському надати письмові пояснення. Надані пояснення не спростували висновки дисциплінарної комісії, належних доказів правомірності своїх дій він також не надав.

На підставі висновку дисциплінарної комісії Міністерством юстиції України 28 грудня видано наказ про звільнення Жукровського Я.І. з посади начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області.

Працівникам Міністерства юстиції було доручено забезпечити ознайомлення пана Жукровського з цим наказом. Однак 29 грудня 2017 року з 9:00 до 12:00 години звільнений посадовець на робочому місці так і не з’явився.

За інформацією служби управління персоналом територіального управління, «28 та 29 грудня 2017 року начальник Головного територіального управління юстиції був відсутній і повідомив що перебуває на лікарняному». Ця інформація викликає багато питань, особливо якщо врахувати той факт, що начальник ГТУЮ в зазначені дати фактично виконував свої посадові обов’язки – накладав резолюції та підписував службові документи.

Коментарі
Додати коментар