До новин

ФГВФО відзвітував про успішні аукціони за голландською моделлю

04 січня, 2018
Продаж
ФГВФО відзвітував про успішні аукціони за голландською моделлю

2 січня, у перший робочий день нового року, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб успішно провів аукціони на загальну суму майже 100 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду.

Найуспішніший продаж 2 січня – голландський аукціон з реалізації активу ПАТ «Банк «Київська Русь».

На торги виставлялося право вимоги за кредитом юридичної особи із будівлею універсаму (4 578,10 м2, м. Київ) у забезпеченні. За голландською моделлю, упродовж дня торгів ціна активу могла знизитись з початкових 76,46 млн грн до мінімальних 15,29 млн грн (20% від стартової ціни). Та автоматичне зниження ціни було зупинене одним із учасників уже на рівні 22,94 млн грн.

На етапі подання закритих цінових пропозицій інший учасник аукціону підвищив вартість майже на 10 млн грн, запропонувавши за лот 32,20 млн грн.

І вже на останньому етапі голландського аукціону – поданні відкритих цінових пропозицій – учасник, що зупинив автоматичне зниження ціни, скористався своєю перевагою і «перебив» закриту пропозицію конкурента та, запропонувавши врешті 32,96  млн грн, став переможцем торгів.

Успішно завершився ще один голландський аукціон з продажу активів ПАТ»БАНК «КИЇВСЬКА РУСЬ». Одним лотом на торги виставлялися права вимоги за двома кредитами юридичних осіб. При цьому, у забезпечення за договорами було передано нежитлові будівлі, обладнання цукрового заводу, обладнання інженерних мереж та споруд тощо.

При початковій ціні реалізації у 142,56 млн грн, ціна продажу склала 28,51 млн грн.  Деталі аукціону – за посиланням.

Загалом 2 січня у системі ProZorro.Продажі успішно відбулося 17 аукціонів з продажу активів банків, що ліквідуються.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у 2018 році ProZorro планує отримати 10 мільярдів від продажу банківських активів.

Коментарі
Додати коментар