До новин

Альфа-банк злякався санкцій США

04 січня, 2018
Резонансні справи
Альфа-банк злякався санкцій США

Альфа-банк повідомив російські оборонні підприємства про намір припинити їх обслуговування через санкції.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на РБК.

Як розповів радіостанції перший заступник голови ради директорів Альфа-банку Олег Сисуєв, фінансова організація повідомила підприємства російського оборонного комплексу про те, що не буде їх обслуговувати через західні санкції.

Сисуєв уточнив, що банк не збирається кардинально порвати відносини з підприємствами оборонного комплексу.

«Ми намагаємося максимально скоротити ризики», - пояснив він.

29 грудня Forbes опублікував інтерв'ю з засновником «Альфа-Груп» Михайлом Фрідманом. У ньому бізнесмен повідомив, що на стан російських банків впливають західні санкції.

Альфа-банк, наприклад, обслуговував велику кількість оборонних підприємств РФ. Тепер це заборонено санкціями», - сказав він тоді.

При цьому Фрідман уточнив, що оборонні підприємства в основному фінансувалися державою.

У січні 2015 року Альфа-банк заявив про закриття свого представництва в Нью-Йорку через введені проти Росії санкції. Пояснювалося це забороною американським компаніям інвестувати в російські акції.

«У разі зміни ситуації ми завжди можемо відновити свою присутність на американському континенті. Для цього не потрібно довгого оформлення ліцензій», - заявив тоді представник Альфа-банку Леонід Ігнат. Раніше ЗМІ писали, що посилення санкцій США проти Росії може змусити іноземних інвесторів відмовитися від російських бондів, що потенційно може спричинити новий обвал рубля у 2018 році.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, російський банк, що працював в окупованому Криму, луснув через санкції.

Коментарі
Додати коментар