До новин

СЕТАМ запустило новий проект із продажу майна органів місцевого самоврядування

05 січня, 2018
Продаж
СЕТАМ запустило новий проект із продажу майна органів місцевого самоврядування

ДП «СЕТАМ» запустило онлайн-аукціони для реалізації майна органів місцевого самоврядування.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Мін’юсту.

«Запровадження будь яких реформ передбачає наявність додаткових коштів, які мають надходити від органів місцевого самоврядування, але як правило їх не вистачає.  

На балансі органів місцевого самоврядування знаходиться багато різноманітного майна,  яке використовується не ефективно або взагалі не використовується.  Більше того,  для його зберігання та охорону витрачаються значні  кошти. Тому державне підприємство «СЕТАМ» запустило новий проект із реалізації майна органів місцевого самоврядування шляхом проведення он-лайн аукціону», - наголосили у відомстві.

Для участі у торгах органу місцевого самоврядування необхідно буде підписати угоду з державним підприємством про реалізацію певного майна та самостійно визначити  його початкову вартість.

Он-лайн торги відбуваються за принципом підвищення ціни. За результатами аукціону  переможцем визначається той учасник, який запропонував найвищу ціну. Після цього, уповноважені представники  органу місцевого самоврядування  укладають угоду з переможцем і отримують кошти, які можуть стати джерелом додаткових надходжень до місцевого бюджету.

«Наше підприємство отримує свою винагороду виключно з боку переможця,   таким чином, для органів місцевого самоврядування наші послуги є безкоштовними» - наголосив гендиректор «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

Станом на сьогодні,  до проекту приєдналося 14 областей.

«Маю надію, що до нашого проекту  приєднається ще більше областей, які зможуть продавати майно на чесних та відкритих торгах, отримувати дійсні кошти за ті активи,  які знаходяться на балансі  органів місцевого самоврядування і спрямовувати дані кошти на розвиток громад» - додав Вишньов .

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, СЕТАМ продав майна на 5 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар