До новин

Toshiba знайшла покупця на банкрута Westinghouse

05 січня, 2018
Банкрутство підприємств
Toshiba знайшла покупця на банкрута Westinghouse

Інвесткомпанія Brookfield Business Partners купує за $4,6 млрд у Toshiba виробника електротехнічного обладнання Westinghouse Electric, що знаходиться в стані банкрутства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, угода буде приблизно на $1 млрд профінансована за рахунок власного капіталу, на $3 млрд - за рахунок довгострокового боргового фінансування.

Завершення операції очікується в третьому кварталі 2018 року і підлягає схваленню суду з банкрутств і інших регуляторів.

Westinghouse Electric Company, контрольована японської Toshiba, в березні 2017 року подала до суду заяву про банкрутство. Проблеми Westinghouse виникли на тлі великих перевитрат на будівництво двох американських АЕС - в Джорджії і Південній Кароліні. Обсяг заборгованості американської компанії на кінець 2016 року складав $ 9,8 млрд, за даними Toshiba. За даними Financial Times, американські чиновники намагалися знайти покупця для Westinghouse, гарантувавши тим самим, що компанія «не потрапить в руки китайців або російських».

У грудні Toshiba викупила у АТ «НАК» Казатомпром «10% акцій Westinghouse.

Brookfield Business Partners LP спеціалізується на інвестиціях і бізнес-послуги в індустріальному секторі. Компанія шукає прибутковість не менше 15% від своїх інвестицій. Brookfield Business Partners LP базується в Гамільтоні, Бермудські острови. У першому кварталі 2017 року компанія оголосила про угоду придбати приблизно 85% акцій Greenergy, британського постачальника автомобільних палив і угоді про покупку 100% операцій на бензозаправної станції Loblaw, однією з найбільших в Канаді.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у Westinghouse розкрили деталі процедури банкрутства компанії.

Коментарі
Додати коментар