До новин

Місто-супутник АЕС на Рівненщині може залишитися без теплопостачання

12 січня, 2018
Банкрутство підприємств
Місто-супутник АЕС на Рівненщині може залишитися без теплопостачання

Місто-супутник АЕС Вараш на Рівненщині може залишитися без теплопостачання, причина в судовому позові до місцевого КМКП, яке постачає тепло в будинки, та звільнення його директора.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на vse.rv.ua.

Так,  27 грудня 2017 року дрібний кредитор «АрмЕко» (обслуговує ліфти у Вараші, борг порядка 2млн грн) подав до суду, ініціювавши банкрутство КМКП.

Ситуацію прокоментував депутат Вараської міської ради Сергій Денега: «Екс-мер Вараша неодноразово називав Кузнецовське міське комунальне підприємство «трупом», і тепер схоже трупу роблять «вскритіє» поки всі святкують. Посеред зими, в опалювальний сезон комусь захотілося остаточно знищити єдиного ліцензованого постачальника тепла і води в нашому місті».

Він розповів про ситуацію, що склалася:

1.27 грудня 2017дрібний кредитор «АрмЕко» (обслуговує ліфти у Вараші, борг порядка 2млн грн) подає до суду на визнання банкрутом КМКП.

2. Дуже оперативно вже другого січня 2018го суд виносить ухвалу по справі 918/930/17.

3. 4го січня громадянин Анощенко, думаючи що він ще мер, видає «розпорядження» і «звільняє» дійючого директора КМКП.

Із 12 січня підприємство обезголовлене і має наразі проблему з юристом, який би захищав інтереси підприємства в господарському суді. 15 січня може бути призначений арбітражний керуючий і розпочата процедура банкрутства. 10 січня відбулася колегія Вараської міської ради, на якій вирішено на 23 січня скликати чергову сесію. Основне питання прийняття бюджету 2018.

«Для детального розгляду основного кошторису міста «день депутата» вирішили розбити на три частини. Буду пропонувати закласти кошти для забезпечення погашення боргу перед цим хитрим дрібним кредитором. Думаю, колеги-депутати підтримають», - додав Денега.

Коментарі
Додати коментар