До новин

Дії керівництва банку «Хрещатик» призвели до мільярдних збитків

15 січня, 2018
Резонансні справи
Дії керівництва банку «Хрещатик» призвели до мільярдних збитків

Комплексний аналіз неплатоспроможного банку «Хрещатик» свідчить про причетність керівництва фінустанови і його власників до збитків на суму понад 2,5 мільярда гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

«Проведений аналіз свідчить, що, починаючи з 2013 року дії керівництва, наглядової ради і власників банку не були спрямовані на отримання прибутку і підвищення фінансової стійкості, а мали ознаки ризикових і спрямованих на виведення з банку фінансових активів», - заявили у Фонді.

Так, за період, що перевірявся, встановлено недотримання банком принципу забезпеченості кредитування, а також неефективність прийнятих рішень при проведенні операцій з цінними паперами.

Фонд зазначив, що, починаючи з 2014 року, ліквідність банку постійно погіршувалася, проте керівництво банку не реагувало на істотне зниження високоліквідних активів, а продовжувало політику їх подальшого зниження.

«Комплексним аналізом неплатоспроможності ПАТ «КБ «Хрещатик» виявлено проведення сумнівних операцій і дій (бездіяльності) керівництва банку, наглядової ради і його власників, які призвели до збитків банку на суму понад 2,5 млрд грн», - додали у Фонді.

Раніше у Фонді гарантування розповіли, як з банку «Хрещатик» виводились активи.

Нагадаємо, 5 квітня 2016 року НБУ визнав банк «Хрещатик» неплатоспроможним, а Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію.

Як відомо, 24,9379% акцій банку належали Київській міській державній адміністрації.

Опосередкованими власниками банку були Андрій Іванов з часткою 37,44% і Микола Солдатенко з часткою 24,2% акцій.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, благодійні фонди позиваються до НБУ через банкрутство банку «Хрещатик».

Коментарі
Додати коментар