До новин

Коробкова: «Дочки» російських фінустанов є слабким місцем банківської системи

23 січня, 2018
Банкрутство фінустанов
Коробкова: «Дочки» російських фінустанов є слабким місцем банківської системи

Виконавчий директор Незалежної асоціації банків Олена Коробкова розповіла, що російські банки, які представлені на українському ринку дочірніми установами, є слабким місцем всієї банківської системи нашої держави.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу НАБ.

Коробкова зауважує, що 2017 рік виявився для банківської системи найспокійнішим з 2014 року, хоча кількість банків скоротилася на 14, великих банкрутств вже не було. Банкопад закінчився, і 2018 рік не обіцяє нових потрясінь, проте є фінустанови, що переживають не найкращі часи.

«Слабкі місця в банківській системі залишаються. Одним з них є російські банки, які з березня працюють під санкціями. Банкам з російським державним капіталом буде непросто покинути український ринок. Поки що новим інвесторам було продано лише невеликий VS Bank, що належав Сбербанку Росії. Але скорочення їхнього бізнесу і спроби виходу продовжаться», – прогнозує Коробкова.

Це буде стосуватися насамперед Сбербанку і Промінвестбанку, інтерес до купівлі яких інвестори проявляли активніше, ніж до ВТБ Банку або його «дочки» – БМ Банку. Ці ж банки поки «усихають»: у ВТБ активи скоротилися на 32%, у БМ Банку – на 12%.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Сбербанк Росії заявив про продаж української «дочки».

Коментарі
Додати коментар