До новин

Керівництво Інтербанку ошукало збанкрутілу фінустанову на півмільярда гривень

24 січня, 2018
Резонансні справи
Керівництво Інтербанку ошукало збанкрутілу фінустанову на півмільярда гривень

Орієнтовна сума збитків, завданих ПАТ «КБ «Інтербанк» внаслідок виявлених умисних дій його посадових осіб в доведенні фінустанови до банкрутства, становить щонайменше 524,6 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

«До визнання ПАТ «КБ «Інтербанк» неплатоспроможним керівництвом банку вчинялись заходи щодо штучного виведення активів банку шляхом проведення шахрайських дій, пов'язаних із незаконним заволодінням коштами банку, що спричинило погіршення фінансового стану ПАТ «КБ «Інтербанк» та втрату його активів в особливо великих розмірах. У цілому, орієнтовна сума збитків, завданих банку внаслідок виявлених умисних дій посадових осіб банку в доведенні до банкрутства ПАТ «КБ «Інтербанк», становить щонайменше 524,6 млн грн», - йдеться в прес-релізі ФГВФО.

Так, протягом 2012-2014 років власники та  керівники ПАТ «КБ «Інтербанк» цілеспрямовано направляли діяльність банку на масштабне псевдо кредитування - за  попередньою змовою з третіми особами було ухвалено низку рішень щодо кредитування «фіктивних підприємств» на суму понад 329,7 млн грн. При цьому перерахування коштів за кредитними договорами подібним суб'єктам господарювання відбувалось або під заставу неліквідних цінних паперів, або без передачі будь-якого майна у забезпечення.

Частина кредитів у вигляді відкличної відновлювальної кредитної лінії з кредитним лімітом на суму у понад 79 млн грн була передана чотирьом компаніям в один день - 31 грудня 2013 року - за день до Нового року, коли робота банків з клієнтами не здійснюється, а проведення платежів було обмежене.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ліквідацію Інтербанку вчергове продовжили.

Коментарі
Додати коментар