До новин

У комунальному підприємстві столиці виявили збитків на понад 2,8 млн грн

21 травня, 2015
Збитки
У комунальному підприємстві столиці виявили збитків на понад 2,8 млн грн

Під час планової ревізії комунального підприємства «Госпкомобслуговування» фахівці Держфінінспекції Києва виявили порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму понад 2,8 млн грн.

Про це повідомили в прес-службі Держфінінспекції в м. Києві, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на газету «Хрещатик».

Контрольний захід охопив період з 1 січня 2013 по 31 грудня 2014 року.

Зокрема, посадові особи комунального підприємства не забезпечили своєчасне стягнення заборгованостей і втратили 8 боржників у зобов’язанні. Через це збитки КП «Госпкомобслуговування» склали майже 1,3 млн грн. Також, підприємство сплатило понад 247 тис. грн штрафних санкцій контрагентам через невиконання (неналежне виконання) господарських зобов’язань.

Також встановлено, що на підприємстві зайве списували пальне; нараховували амортизацію на фактично відсутні основні засоби; завищували вартість та обсяг виконаних ремонтно-будівельних робіт, зайво виплачували заробітну плату, а бухгалтерська служба не відображала на рахунках бухгалтерського обліку господарські операції і дебіторську заборгованість.

Окрім того, під час інвентаризації, проведеної в ході ревізії, встановлено нестачу матеріальних цінностей на суму майже 1,3 млн грн.

Про результати ревізії поінформовано Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУ МВС України. Матеріали ревізії фінансово-господарської діяльності Комунального підприємства «Госпкомобслуговування» направлено до прокуратури Шевченківського району міста Києва.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, сьогодні у Києві суддя попався на хабарі за фіктивне рішення про банкрутство держпідприємства.

Коментарі
Додати коментар