До новин

«Чернігівторф» може припинити свою роботу

21 травня, 2015
Борги
«Чернігівторф» може припинити свою роботу

На державному підприємстві «Чернігівторф» склалась дуже складна ситуація - з чотирьох виробничих підрозділів, що входять до його складу, наразі з перебоями працюють лише два. За підприємством тягнуться багатомільйонні борги, у тому числі із виплати заробітної плати працівникам.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Чернігів.info».

Шляхи вирішення непростої ситуації, що склалась на «Чернігівторфі», обговорили учасники наради, яку 19 травня провів перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич.

До розмови були запрошені керівництво управління промисловості, транспорту та зв’язку облдержадміністрації, підприємства ДП «Чернігівторф», його філій, представники органів влади Семенівського і Чернігівського районів та потенційні інвестори.

На ДП «Чернігівторф» склалась дуже складна ситуація. З чотирьох виробничих підрозділів, що входять до його складу, наразі з перебоями працюють лише два — Ірванцівський (Семенівський район) та Смолинський (Чернігівський район) торфозаводи. За підприємством тягнуться багатомільйонні борги, у тому числі із виплати заробітної плати працівникам. У зв’язку з цим, фіскальними органами та виконавчою службою періодично блокуються рахунки підприємства.

Основними причинами такого становища, за інформацією учасників засідання, є неефективний менеджмент на підприємстві, часта зміна керівництва (за 10 років – 19 директорів), застарілі технічні засоби, а також невміння працювати з інвесторами.

Під час обговорення були озвучені різні думки щодо вирішення проблем на підприємстві. Це і залучення більш потужного інвестора, відокремлення філій, зміна керівництва і навіть проведення процедури банкрутства.

«Ми будемо шукати шляхи збереження цього підприємства. Сьогодні буде створено робочу групу, яка протягом двох тижнів має напрацювати пропозиції щодо виправлення ситуації. До її складу увійдуть керівництво профільного управління ОДА, державного підприємства «Чернігівторф», представники регіонального фонду державного майна та інвестори», — підкреслив Сахневич, підсумовуючи результати наради.

Коментарі
Додати коментар